• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Partner nieuws

Slimme ondersteuning van gewrichten bij padel

Padel is momenteel de snelst groeiende sport van ons land. Een kruising tussen tennis en squash die snel op te pakken is, met een flinke uitdaging om er steeds beter in te worden. Maar wat moet je doen bij een blessure of overbelasting van een gewricht?

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Slimme ondersteuning van gewrichten bij padel

Padel snelle sport

Padel is een snelle sport. Wie in het omsloten veld staat ziet al snel alle kanten van de baan. Padel vraagt om reactiesnelheid, slagkracht en inspanning. Het is een optelsom van serveren, smashen, verdedigen, een gerichte bandeja en krachtige smash plano. Het hele lichaam doet daarbij mee, waarbij flink wat krachten komen te staan op verschillende gewrichten. 

Padel laagdrempelig

De laagdrempeligheid van de sport zorgt bij veel spelers, vaak beginners, voor blessures die eenvoudig te vermijden zijn. Vaak betreft het letsel aan pols, elleboog, knie en enkel, ontstaan door een gebrek aan techniek, onopgewarmde spieren of simpelweg door pech of een misstap. Wat de reden ook is, geen enkele sporter wordt blij van een blessure. Waar weinig sporters zich bewust van zijn, is dat overbelasting al op voorhand is in te dammen.

Push braces biedt ondersteuning

De braces van Push Sports dienen ter ontlasting van de gewrichten en spieren. Ook worden ze gedragen ter preventie van gerelateerde blessures. Ze geven precies de ondersteuning die sporters ‘in control’ stelt over hun spel, en die daardoor tot betere prestaties worden aangemoedigd. Er zijn speciaal ontwikkelde braces voor de enkel, pols, elleboog, knie en meer. Deze sportbraces zijn zodanig ontworpen dat ze zowel optimale steun geven als comfortabel zijn om te dragen.

Padel-elleboog

Neem bijvoorbeeld een padel-elleboog. Een pijnlijke aandoening die net als bij een tenniselleboog wordt veroorzaakt door overbelasting van de spieren en pezen. Het is een van de meest voorkomende blessures bij padel. Om deze blessure voor te zijn is het belangrijk om het racket niet te strak vast te houden en bij het slaan van de bal de juiste techniek te gebruiken. Bij de symptomen van een padel-elleboog is het belangrijk om goed rust te pakken voor een vlot herstel. Het dragen van een Push Sports elleboogbrace kan de pijnklachten verminderen.

Pols- en enkelbrace van PUSH

Ook de pols- en enkelbrace zijn speciaal ontwikkeld om een antwoord te bieden op veel voorkomende (padel)blessures. Bij padel wordt het volledige veld gebruikt, wat resulteert in een grote afwisseling in slagen en kracht. Daarnaast wordt er veel gelopen en zelfs gegleden. Met de braces wordt het gewricht beschermd tegen blessures en wordt overbelasting tegengegaan.

TeamNL Support Netwerk

Push Sports is lid van het TeamNL Support Netwerk. De lijn van braces is ontwikkeld door een team van ervaren specialisten in nauwe samenwerking met sporters en sportprofessionals. Ze geven je een vrij gevoel bij het dragen en blijven tijdens het sporten goed op hun plek zitten. 

Wil jij je spel verbeteren, heb je last van een blessure of een overbelasting van een gewicht of spiergroep? Vraag dan je sportarts, sportinstructeur of fysiotherapeut naar de braces van Push Sports. Alle braces zijn online verkrijgbaar via verschillende dealers.

Neem contact op met een sportarts of sportzorgprofessional


Zoek een sportzorgprofessional