• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Hardloopschema's

van de sportarts

Naast het feit dat hardlopen gezond, leuk en ontspannend is, vraagt de sport veel van je lichaam. Het bewegingsapparaat wordt erdoor belast en de prestatie vraagt een forse inspanning van de hart- en bloedvaten. Het is dan ook belangrijk dat je op een verantwoorde manier begint met hardlopen.

Wil je aan de slag om te trainen voor een hardloop wedstrijd, maar weet je niet waar je moet beginnen? Een hardloopschema kan helpen om je doel te behalen. Deze schema's zijn gemaakt door de sportarts om jou bij je doel te helpen. Dus wil je een trainen voor een 10km, een halve of zelfs hele marathon klik dan hieronder door op het schema van jou keuze.   

Zie de hardloopschema's als leidraad en niet als ‘must’. Als je benen een dagje niet zo goed aanvoelen of je hebt het heel druk gehad op werk verplicht jezelf dan niet om hoe dan ook de training af te werken. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Lees eerst de uitleg voordat je de hardloopschema's raadpleegt. Elk hardloopschema is gemaakt door sporarts Guido Vroemen.

Wil je beginnen met hardlopen kijk dan op de pagina voor beginnende hardlopers. Op deze pagina vind je een uitgebreid schema om blessures te voorkomen wanneer je nieuw bent binnen het hardlopen.

Guido Vroemen, Sportarts
Zoek een sportzorgprofessional