• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Beginnen met sporten

De warming-up behoort een verplicht onderdeel te zijn van elke training of wedstrijd. Want met de warming-up bereidt u uw lichaam voor op de komende inspanning. Tijdens de training of wedstrijd kan de hartslag oplopen tot wel 180 slagen per minuut. Lees verder.

Bijna iedere sporter kent het belang van de warming-up. Maar dat geldt helaas niet voor de cooling-down. De cooling-down is het omgekeerde van de warming-up: na afloop van de inspanning moet het lichaam naar rustniveau worden gebracht.Lees verder.

Hoe ziet een goede warming-up eruit? Met welke oefeningen versterkt u uw buik- en rugspieren? Hoe brengt u preventieve enkeltape aan? Het antwoord op deze vragen vindt u op de instructieposters, met duidelijke stap-voor-stap aanwijzingen.Klik voor diverse instructieposters.

Is sport wel gezond? Voor veel mensen is dat geen vraag. Sport is een fijne vorm van ontspanning en een aantrekkelijke manier om bewegingsarmoede tegen te gaan. Sport wordt van belang geacht tegen hart- en vaataandoeningen. Echter weten we dat sporten gepaard kan gaan met blessures. Afgezien van de kosten en verloren arbeidstijd, is een blessure helemaal niet prettig voor een sporter.

Wilt u meer gaan sporten of wilt u met sporten beginnen? Dan kan het verstandig zijn om een sportmedisch onderzoek te laten doen. Neem daarvoor contact op met de (sport)arts van uw regionale Sportmedische Instelling (SMI). Aan de hand van de resultaten van het onderzoek krijgt u persoonlijk advies op het gebied van bewegen en sporten. Lees verder.

Ieder jaar lopen miljoenen mensen een sportblessure op. Sportblessures die makkelijk voorkomen kunnen worden. Bijvoorbeeld door het doen van een juiste warming-up, goede sportmaterialen, fairplay en vooral je gezonde verstand te gebruiken. Zorg er eenvoudig voor dat je sportblessures voorkomt met een bezoek aan de website www.voorkomblessures.nl.  

Als u ook gezond bezig wilt zijn en het maximale uit uzelf wilt halen, kunt u geen vervelende sportblessures gebruiken. Een snelle diagnose en een deskundige behandeling van sportblessures is daarom heel belangrijk. En daarvoor kunt u terecht bij de Sportmedische Instellingen (SMI). Sportmedische Instellingen kunnen zelfstandig (Sportmedische Adviescentra, SMA) of in ziekenhuizen gevestigd zijn (Sportgeneeskundige afdeling, SGA). Lees verder.

Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid en is nog leuk ook. Dit geldt voor jong en oud, chronisch ziek of niet. Meer bewegen is juist ook voor mensen met een (chronische) aandoening een goed idee. U zult zien dat u zich een stuk prettiger voelt als u regelmatig in beweging komt en blijft. Sport is voor iedereen! Klik voor meer informatie per chronische aandoening.

De ene sport is de andere niet. Iedere sport stelt zo zijn eigen eisen aan de voeding. Lees alles over voeding.

Zoek een sportzorgprofessional