• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Sport evenementen

Dagelijkse worden er vele (sport) evenementen georganiseerd, waarbij de inzet van vrijwilligers en zorgprofessionals noodzaak is om de veiligheid van bezoekers en deelnemers te garanderen. Er bestaan verschillende ideeën over wat een goede en veilige evenementenzorg inhoud. Na aanleiding hiervan is er een projectgroep ontwikkelt met verschillende betrokken partijen in het werkveld. Deze projectgroep moet duidelijkheid verschaffen over wat goede evenementenzorg is. De Veldnorm Evenementenzorg moet duidelijkheid geven over de kwaliteit, verantwoordelijkheid, bevoegdheden en patientveiligheid rondom zorg op evenementen. 

Ga jij binnenkort een sportevenement organiseren (bijvoorbeeld gericht op duursport en hardlopen) en wil je er zeker van zijn dat je sport evenement aan de juiste eisen voldoet, bekijk de website Veldnorm Evenementenzorg.

Veldnorm Evenementenzorg

Sporttips om te verspreiden 

Op Sportzorg.nl staan een aantal artikelen met tips die je kunt verspreiden onder de deelnemers. Het is belangrijk elke deelnemer zich afvraagt of hij op een verantwoorde en gezonde manier sport of beweegt. Hierbij maakt het niet uit of je een beginnende, recreatieve of prestatiegerichte sporter bent. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid, maar je kunt de ze wel handvatten geven voor een verantwoorde sportbeoefening.

Goede voorbereiding met behulp van de sportarts

Voor elk evenement geldt: bereid je goed voor. Dit start al met een warming-up. Het voorbereiden voor een (sport) evenement hoef je zeker niet alleen te doen. De sportarts kan je gericht adviseren naar wat jouw lichaam aan kan. Bespreek je wensen met je huisarts voor een doorverwijzing naar de sportarts in je buurt.

Vind een sportarts in je buurt

 

Veldnorm Evenementenzorg

Veldnorm-logo.png

Zoek een sportzorgprofessional