• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Sportinlays

Inlays worden al zo’n 150 jaar voorgeschreven voor het behandelen van verschillende klachten van de voet, benen en onderrug. Bij het behandelen van overbelastingsklachten bij sporters worden sportinlays steeds vaker toegepast, met groot succes!

Zijn sportinlays anders dan inlays voor het dagelijks gebruik?

Ja, deze zijn anders. Bekijk maar eens de grote verschillen tussen wandelen, hardlopen, wielrennen, turnen, golfen en schaatsen. Verschillende sporten met alle hun eigen bewegingen, (loop)snelheden en schoenen. Waar een sportinlay de sporter tijdens het wielrennen goed corrigeert kan deze inlay zelfs een averechts effect hebben bij gebruik in een hardloopschoen.

Wat is de juiste sportinlay?

Er zijn veel verschillende soorten inlays op de markt, maar wat is nu de juiste sportinlay? Het antwoord op deze vraag lijkt voor de hand te liggen: hij moet doen waar hij voor gemaakt is. Bij een sporter kan dit inhouden dat je van jouw blessure herstelt of, bij preventief gebruik, voorkomt dat er (overbelasting)blessures ontstaan. Zoals ieder persoon anders is, iedere sport zijn eigen sportspecifieke bewegingen en schoeisel kent, zo is ook de sportinlays niet “standaard”. De sportinlay dient afgestemd te worden op uw persoon, sportbeoefening en sportschoeisel.

Sportinlays kunnen worden aangemeten door sportpodotherapeuten.

Zoek een sportzorgprofessional