• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Sportgeneeskunde Rotterdam

Multidisciplinaire zorg voor sporters én niet-sporters

sg-rotterdam-logo-bewerkt.pngSportgeneeskunde Rotterdam is opgericht in 2012 en biedt hoogwaardige sportmedische zorg en fysiotherapie voor iedereen met een hulpvraag of het gebied van sporten en bewegen. Een team van sportartsen, echografisten, bewegingswetenschappers en fysiotherapeuten werkt nauw samen onder één dak en hebben ook zeer goede contacten met huisartsen, sportverenigingen, medisch specialisten en (top)sportcentra. 

Patiëntenvraag / patiëntenklachten

Voorbeelden van klachten waarmee patiënten terecht kunnen bij Sportgeneeskunde Rotterdam, zijn:

  • klachten van het bewegingsapparaat (overbelastingsklachten, afwijkend herstel na een blessure, sporten met artrose, groeigerelateerde klachten);
  • klachten tijdens inspanning (kortademigheid, pijn, duizeligheid);
  • langdurige vermoeidheidsklachten (prestatievermindering zonder duidelijke oorzaak);
  • prehabilitatie en revalidatie, bijvoorbeeld na kanker, hart- of longproblemen.  

Sportarts aan het woord

Bas Bulder, sportarts en medisch manager: “Onze patiënten zijn niet alleen sporters, iedereen die beweegt of wil bewegen kan bij ons terecht. Denk bijvoorbeeld aan mensen met COPD, diabetes of oncologische problemen. We bieden begeleiding voor en na zware medische ingrepen zoals operaties of chemokuren en ook beweegzorg bij long-covid patiënten.”

Consult bij Sportgeneeskunde Rotterdam

Uit een consult bij de sportarts volgt een uitgebreid advies en terugkoppeling. Als verder onderzoek of begeleiding vereist is, kunnen patiënten terecht in de moderne trainings- en testfaciliteiten van Sportgeneeskunde Rotterdam.

Bas Bulder: “We hebben een breed netwerk van collega’s in de eerste en nulde lijn waardoor we altijd een passend advies kunnen geven en de patiënt waar nodig in contact kunnen brengen met de juiste behandelaar.”

Direct naar website Sportgeneeskunde Rotterdam

Zoek een sportzorgprofessional