Selfie-elleboog

Selfie-elleboog

7 juli 2016

Een veel voorkomende blessure in de huidige tijd is de zogenaamde "selfie-elleboog". Dit heeft niets te maken met het sporten zelf, maar het maken van de selfies tijdens het sporten (en tijdens andere activiteiten). 
Een "selfie-elleboog"is vergelijkbaar met een tenniselleboog. Het verschil is dat de klachten worden veroorzaakt door het veel nemen van selfies. Dat is niet gek: voor het nemen van een selfie buig je jouw arm in een vreemde positie. De arm blijft vaak langer in deze positie, omdat de eerste foto nooit meteen de perfecte foto is. 

Een "selfie-elleboog" is, net als een tenniselleboog, een gevolg van overbelasting. Een "selfie-elleboog" is overbelasting van de strekkers van de pols, waarbij de pijn gevoeld wordt ter hoogte van de aanhecting van deze spieren aan de buitenzijde van de elleboog.

Neem jij veel selfies en krijg jij last van jouw elleboog? Neem dan wat minder selfies per dag. Als de klachten dan nog niet over gaan ga dan naar jouw huisarts of naar een sportarts.

Terug

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: