Ingrediënten

  • 100 gram volkoren macaroni
  • 15 gram margarine
  • 50 gram prei in ringen
  • 1/2 courgette in blokjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 50 ml halfvolle koffiemelk
  • 1/2 blik (= ± 90 gram) tonijn op waterbasis uitgelekt peper naar smaak
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas


Bereidingswijze

Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Laat de margarine smelten in een koekenpan en fruit hierin de prei en courgette.Laat de macaroni uitlekken in een vergiet en doe het terug in de pan. Roer het prei-courgettemengsel, de blokjes tomaat, de Italiaanse kruiden, de koffiemelk, de tonijn, de peper en de parmezaanse kaas door de macaroni heen en warm het goed door.

Voorbereidingstijd

10 minuten

Bereidingstijd

10 minuten

Variatietips

  • Vervang de prei door ui.
  • Vervang de courgette door champignons.
  • Vervang de tonijn door zalm uit blik op waterbasis, garnalen, scholfilet of kabeljauw.


Etenswaardigheden

  • Gebruik de rest van de tonijn de volgende dag op brood bij de lunch. Bewaren in een bakje in de koelkast (niet in het blik).
  • Tonijn is ook te verkrijgen op basis van olie, maar deze bevat veel meer vet.
  • Parmezaanse kaas is een relatief vetarme (30+) en pittige kaassoort.


Voedingswaarde

Energie: 720 kcal / 3013 KJ
Koolhydraten: 89 gram
Vetten: 20 gram
Eiwitten: 45 gram


Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van alle sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: