• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Spaghetti met champignons

Een goedgevulde pasta met groenten. En in een half uurtje klaar!

Ingrediënten

  • 100 gram volkoren spaghetti
  • 15 gram margarine
  • 1/2 bakje (= 125 gram) champignons in plakjes
  • 1 kleine groene paprika in blokjes
  • 1 kleine rode paprika in blokjes
  • 5 plakken (= ± 75 gram) achterham in reepjes
  • 1 zakje cup-a-soup champignon
  • 175 ml water gekookt
  • 50 gram rauwkost
  • 2 eetlepels magere dressing

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  • Laat de margarine smelten in een braadpan en bak hierin de champignons, de paprika en de ham.
  • Doe de cup-a-soup in de pan en giet er al roerende 175 ml water bij.
  • Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet.
  • Roer de spaghetti door de saus en warm het, met een deksel op de pan, op een laag vuur 5 minuten door.
  • Vermeng de rauwkost en de dressing en serveer dit bij de spaghetti met champignonsaus.

Voorbereidingstijd

10 minuten

Bereidingstijd

20 minuten

Variatietips

  • Vervang de champignonsoep door tomatensoep en de champignons door een ontvelde vleestomaat.
  • Vervang de groene paprika door een kleine prei.

Etenswaardigheden

  • Paprika en rauwkost kunnen maagdarmklachten veroorzaken tijdens het sporten (afhankelijk van persoonlijke gevoeligheid). Zie ook hoofdstuk 3 van het Sportkookboek deel 1.
  • Cup-a-soup is een snel te bereiden soep voor 1 persoon en levert weinig vet.

Voedingswaarde

Energie: 712 kcal / 2980 KJ
Koolhydraten: 95 gram
Vetten: 22 gram
Eiwitten: 33 gram

Zoek een sportzorgprofessional