• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Gele rijst met spinazie

In een half uur een heerlijk rijstgerecht met spinazie op tafel. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1/2 pak (= ± 225 gram) diepvriesspinazie in deelblokjes
  • 100 gram gele rijst
  • 15 gram margarine
  • 75 gram kipfilet in blokjes
  • 3 plakken (= ± 30 gram) rookvlees in reepjes
  • 1/2 bakje (= 125 gram) champignons in plakjes
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

Ontdooi de spinazie in een pan op een laag vuur of in de magnetron. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat de margarine smelten in een braadpan en bak hierin de kipfilet. Voeg het rookvlees en de champignons toe, bak ze 3 minuten mee en schep het geheel uit de pan. Fruit in dezelfde pan met margarine het sjalotje en roerbak vervolgens de spinazie 5 minuten mee. Roer de kipfilet, het rookvlees en de champignons erdoor en warm het, met een deksel op de pan, op een laag vuur 5 minuten door. Giet de rijst af, roer dit door het gerecht en breng het op smaak met de peper en het zout.

Voorbereidingstijd

10 minuten

Bereidingstijd

25 minuten

Variatietips

  • Vervang de kipfilet en rookvlees door zalm uit blik op waterbasis of in ketjap manis gemarineerde tahoe of tempé.
  • Vervang de champignons door gemengde paddestoelen.

Etenswaardigheden

  • Gele rijst is gekleurd met saffraan. Saffraan is afkomstig van een krokussoort en er zijn 70.000 bloemen nodig voor 1 kilo saffraan.
  • Spinazie is niet het hele jaar door vers te verkrijgen, maar diepvriesspinazie doet wat betreft qua smaak en voedingswaarde niet aan verse spinazie onder.
  • Diepvriesspinazie bevat over het algemeen minder nitraat dan verse spinazie.

Voedingswaarde

Energie: 650 kcal / 2721 KJ
Koolhydraten: 83 gram
Vetten: 16 gram
Eiwitten: 44 gram

Zoek een sportzorgprofessional