• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Fitheid

Dé tip voor Valentijnsdag: sportmedisch onderzoek (sportkeuring)!

Het is Valentijnsdag! Dé dag om jouw geliefde te verrassen met een geweldig cadeau. Je kunt dan niet weer met parfum, bonbons of rozen aankomen. Nee, dit jaar ga jij voor een origineel cadeau! Je geeft je geliefde een sportmedisch onderzoek (sportkeuring) cadeau

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Dé tip voor Valentijnsdag: sportmedisch onderzoek (sportkeuring)!

Meer bewegen en/of meer sporten

Wilt je geliefde dit jaar een sportieve uitdaging aangaan (bijvoorbeeld het lopen van een marathon) of meer gaan sporten? Of is je geliefde net begonnen met sporten?
Wat de keuze ook is; het kan verstandig zijn dat hij/zij een sportmedische onderzoek laat verrichten. De sportarts geeft een deskundig advies zodat je op een verantwoorde manier sport.

Lichaam controleren voor serieuze belasting

Net zoals een auto elk jaar een APK dient te ondergaan is het belangrijk het lichaam te checken voordat je het serieus gaat belasten. Sportkeuringen zijn er in verschillende soorten en maten en je kunt het zo uitgebreid maken als jezelf wilt. Van een vragenlijst gecombineerd met kort lichamelijk onderzoek tot een inspanningstest. Bij een inspanningstest maakt de arts een ECG (hartfilmpje) tijdens inspanning. Zo kun je direct zien of het hart de inspanning wel aankan. Iedereen kan een sportmedisch onderzoek laten verrichten.

'Afgekeurd'? door sportmedisch onderzoek

Bang om ‘afgekeurd’ te worden, hoeft absoluut niet. Een sportmedisch onderzoek is niet te vergelijken met de ouderwetse sportkeuring. ‘Keuring’ is ook een verkeerde term, we praten liever over sportmedisch onderzoek. Er worden niet alleen gezondheidsrisico’s ingeschat, maar er wordt ook een juiste inzicht in conditie en een hierbij passend, gericht trainingsadvies gegeven. Vroeger moesten mensen wat kniebuigingen doen en werd vooral gekeken naar wat ze níet konden. Nu wordt er gefocust op wat je wél kan en hoe je gezondheidsklachten kunt verbeteren door sport.

Wat kost een sportmedisch onderzoek?

De kosten van het sportmedisch onderzoek zijn per sportmedische instelling verschillend. Voor de kosten kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met de instelling van jouw keuze. Doordat de sportarts vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering heeft deze vergoeding geen invloed op je eigen risico! Bekijk de vergoedingen per zorgverzekeraar.

Lees meer en meld je aan


Zoek een sportzorgprofessional